Fot: pixabay.com
Kilka słów o oleju lnianym .
Oleje te są bogate w kwasy tłuszczowe Omega-3 i jak wiadomo , działają przeciwrakowo. Nie tylko zapobiegają rakowi, potrafią go nawet cofnąć.
Oleje lniane są bezpieczne i stanowią działanie profilaktyczne. Przez ostatnie lata wykonano dużą ilość badań naukowych potwierdzających lecznicze działanie siemienia lnianego na raka, jednak onkologia nie wykorzystuje tej wiedzy w ogóle.
Oleje lniane są bezpieczne i stanowią działanie profilaktyczne. Przez ostatnie lata wykonano dużą ilość badań naukowych potwierdzających lecznicze działanie siemienia lnianego na raka, jednak onkologia nie wykorzystuje tej wiedzy w ogóle.
Korzysta się za to z niebezpiecznej i nieobojetnej dla zdrowia terapii potocznie nazywanej chemią. Nie ma procedur dających możliwości wdrożenia tego naturalnego sposobu leczenia w służbie zdrowia.
Fot: pixabay.com
Każdy ma możliwość wspierać się sam tą metodą leczenia lub też wykorzystywać oleje lniane zapobiegawczo.
Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, zawarte w oleju lnianym stanowią podstawowy budulec błon komórkowych. Wiele procesów fizjologicznych uzależnionych jest od nich.
Organizm człowieka nie jest w stanie sam ich wytworzyć, dlatego musimy dostarczyć je.
Tłuszcze omega-3, są jednymi z najbardziej potrzebnych. Współczesna dieta jest właściwe pozbawiona tych kwasów omega-3.
Kiedy brak w organizmie tych tłuszczów, zastępowane są przez kwasy omega-6, dominujących w diecie. Jest to przyczyną powstawania problemów skórnych, reakcji alergicznych, sztywności i bólów stawów, suchości w ustach. Może to być przyczyną powstawania depresji, autyzmu, adhd i innych. Tłuszcze omega-6 wskakując w miejsce właściwych omega-3 prowadzą do zaburzenia pracy organizmu.
Badania wpływu omega-3 na ludzki organizm prowadziła dr Johanna Budwig. Niemiecka aptekarka i chemik, opracowała dietę przeciw rakową, wspomagającą leczenie chorób serca i cukrzycy. Pięciokrotnie była nominowana do nagrody Nobla, nigdy jednak jej nie otrzymała. Przez ponad 50 lat leczyła ludzi chorych na raka uzyskując rewelacyjne rezultaty.
Dieta budwingowa jak została nazwana, bogata jest w olej lniany wysokolinolenowy i białko.
Oleje lniane red-ox, mogę polecić . Są to oleje kupowane przeze mnie.
Fot: M.K.W.
Najbardziej rozpoznawalny z diety dr Budwig jest krem z utartego chudego białego sera i oleju lnianego wysokolinolenowego. Krem powinien się miksowac ok . 5 minut by działał w odpowiedni sposób czyli leczniczy sposób. Nabiera on ciepła a związki białka i tłuszczów wiążą się, tłuszcz rozpuszcza się, co ułatwia wchłanianie w organizmie. Krem trzeba niezwłocznie zjeść.
Terapia składa się z różnych metod w zależności od stanu zdrowia.
W pierwszej kolejności dieta przewiduje stosowanie samego oleju przez kilka tygodni czy nawet miesięcy w zależności od tempa poprawy zdrowia.
Dozwolone jest dostarczanie tłuszczu jedynie w postaci oleju lnianego i ryb. Wszelkie inne tłuszcze muszą być wyeliminowane, żadnych tłuszczy zwierzęcych i roślinnych.
Każdego dnia należy stosować od 6 do 8 łyżek stołowych oleju.
W zależności od czasu poprawy zdrowia, w drugiej kolejności ilość oleju zmniejsza się na 2 łyżki dziennie. Może to trwać do kilku miesięcy , ale nie dłużej. Po polepszeniu Olej należy przyjmować w postaci kremu lub innej zalecanej przez dietę formie , co pozwoli utrzymać odpowiedni poziom kwasów omega-3.
Kilka uwag:
- Do pasty, kremu nie stosujemy cytrusów.
- Owoce z puszki są bardziej kaloryczne niż świeże
- Pomiędzy sokiem cytrusowym a jedzeniem pasty należy zachować 3h przerwy.
- Należy zachować kolejność dodawania produktów do miksera w celu najlepszego efektu działania kremu
- Wartość energetyczna 1000 - 1200 kcal.
- Nie używamy cukru ! Zamiast cukru ksylitol, stewia, sok owocowy lub miód.
Fot: M.K.W
Przepisy dr Johanny Budwig.
Podstawowe:
- Pasta Budwig słodko- ostra
- Ser biały chudy, 125 gr
- Kurkumą, dwie szczypty
- Jogurt naturalny lub kefir, 200ml
- Pieprz cayenne lub imbir
- Dodatki : bakalie - rodzynki, płatki migdałowe, wiórki kokosowe
owoce- granat, truskawki, maliny, jagody, banan, owoce puszkowane
warzywa- czosnek, cebula, rzodkiewki, ogórki, szczypior
Przygotowanie:
- Ser, jogurt i kurkumę mieszamy w blenderze
- Dolewamy olej i miksujemy aż do uzyskania konsystencji emulsji ok 5 minut.
- Dodajemy miód/ksylitol/stewie
- Dodajemy bakalie/owoce/warzywa/
- Przyprawiamy imbirem lub pieprzem i solą
- Kefir Budwig Red-ox
Składniki
- Kefir 0%, 400ml
- Kurkuma, 3 szczypty
- Olej lniany, 100ml czyli 6-8 łyżek stołowych
- Brzoskwinia z puszki banan lub inny owoc
- Ksylitol/ stewia/miód ,1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
- Kefir, olej i kurkumę miksować ok 5minut
- Zmiksować resztę
- Przechowywać w lodówce jeść pół porcji na śniadanie
Fot: M.K.W.
Olej lniany Red-ox zawiera minimum 52% kwasu omega-3.
Posiada najwyższe parametry jakościowe i wielomiesieczną przydatność do spożycia. Zachowuje swoją świeżość przez 6 miesiecy. Olej Red-ox nasycony jest wodorem, który eliminuje w organizmie wolne rodniki, zmniejsza ryzyko wystąpienia wielu poważnych chorób.
Część informacji pochodzi z ulotki Akademi długowieczności doktora Jana Pokrywki.
Część informacji pochodzi z ulotki Akademi długowieczności doktora Jana Pokrywki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz