środa

Muffinki kokosowe, babeczki bez mleka krowiego






Fot:M.K.W.

Muffinki kokosowe, babeczki bez mleka.
Zamiast mleka krowiego użyłam mleko migdałowe. 


2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100g wiórek kokosowych
2 jajka
1/3 szklanki oleju
1 szklanka mleka migdałowego 
Cukier waniliowy 

Wszystko połączyć i dobrze wymieszać, nałożyć do foremek na muffinki i piec w piekarniku ok 30 minut .

Użyłam mleko migdałowe, wegańskie , produkt ekologiczny. 
Dokładnie to napój orkiszowo- migdałowy. Bez dodatku cukru. 
Woda, orkisz  17%, migdały 2,5%, olej słonecznikowy i sól morska. 
Bardzo smaczny. Podaje go synkowi jako urozmaicenie diety, nie codzienny rutynowy napój. 


Mleka wegańskie próbuje używać do różnych dań jako zamiennik mleka krowiego i przyznaję, że sprawdza się to dobrze. 


Smacznego








Fotografie: M.K.W.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Stół wodny Wader

Jak na Wadera przystało, zabawka nie zawiodła.  Wow!  Już powinniśmy dostać jakąś niespodziankę od Wadera za tyle pochlebnych słów,...