Fot:M.K.W.
Muffinki kokosowe, babeczki bez mleka.
Zamiast mleka krowiego użyłam mleko migdałowe.
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100g wiórek kokosowych
2 jajka
1/3 szklanki oleju
1 szklanka mleka migdałowego
Cukier waniliowy
Wszystko połączyć i dobrze wymieszać, nałożyć do foremek na muffinki i piec w piekarniku ok 30 minut .
Użyłam mleko migdałowe, wegańskie , produkt ekologiczny.
Dokładnie to napój orkiszowo- migdałowy. Bez dodatku cukru.
Woda, orkisz 17%, migdały 2,5%, olej słonecznikowy i sól morska.
Bardzo smaczny. Podaje go synkowi jako urozmaicenie diety, nie codzienny rutynowy napój.
Mleka wegańskie próbuje używać do różnych dań jako zamiennik mleka krowiego i przyznaję, że sprawdza się to dobrze.
Smacznego
Fotografie: M.K.W.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz