czwartek

Gulasz warzywny po egipsku z zielonym ogórkiem.


Fot:M.K.W.

Orzeźwiający gulasz warzywny. Ma on to do siebie, że można w zasadzie opuścić wszelkie sprawy na patelni, jak podsmażanie warzyw. Ja jednak wolę paprykę i cebulę delikatnie przyrumienione.


Szklanka kaszy jaglanej
1 czerwona papryka
1 cebula
Szklanka kukurydzy
1 zielony ogórek
Olej rzepakowy
1/2 natki pietruszki
1/2 szklanki wywaru warzywnego lub bulionu
Imbir
Papryka słodka (przyprawa)
Sól

Do garnka wlewam pół szklanki wywaru z warzyw , doprowadzam do wrzenia i dokładam szklankę kaszy jaglanej. Dusze na małym ogniu do wchłonięcia. 


Fot:M.K.W.

Na patelni podsmażam delikatnie pokrojoną paprykę, cebulę dokładam przyprawy: imbir i słodką paprykę i szklankę kukurydzy, mieszam dokładnie. Po krótkiej chwili ściągam z ognia.

Następnie łączę wszytko na patelni i mieszam.
Dodaję posiekaną drobno natkę pietruszki i zielony ogórek.
Na koniec sól.


Fot:M.K.W.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Stół wodny Wader

Jak na Wadera przystało, zabawka nie zawiodła.  Wow!  Już powinniśmy dostać jakąś niespodziankę od Wadera za tyle pochlebnych słów,...