sobota

Zupa szpinak




350 g szpinaku 
750 ml wody
Łyżka kwaśnej śmietany
1/2 kostki bulionu warzywnego
3 ziemniaki pokrojone w kotkę
Łyżeczka kolendry w proszku 
Łyżeczka imbiru w proszku 
Łyżeczka czerwonej słodkiej papryki


Szpinak zmiksować z wodą, zagotować dodać ugotowane wcześniej ziemniaki bulion, przyprawy i gotowe. 
Przypraw nie oszczędzać spróbować i dodać więcej jeśli brakuje smaku  :-)


Szpinak aromatyczny i miły.

Cały zjadłam sam gdyż domownicy źle kojarzyli sobie ten wygląd, a smak był naprawdę rewelacyjny. Polecam. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Stół wodny Wader

Jak na Wadera przystało, zabawka nie zawiodła.  Wow!  Już powinniśmy dostać jakąś niespodziankę od Wadera za tyle pochlebnych słów,...